Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο πειθαρχικό το στέλεχος που κατήγγειλε το τουρκικό Προξενείο για τη Ροδόπη

Την παραπομπή της Ελένης Λαφτσή στο Πειθαρχικό, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε η Κουμουνδούρου, με επίκεντρο τα σχόλιά της στα κοινωνικά δίκτυα για τον νομό Ροδόπης, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τριμελές κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, συγκέντρωσε όλο το προηγούμενο διάστημα τα σχετικά στοιχεία που αναμένεται να εξετάσει το βράδυ της Πέμπτης η ολομέλεια του πειθαρχικού οργάνου, προκειμένου να αποφασίσει, κατά πληροφορίες, την οριστική διαγραφή ή την αναστολή της ιδιότητας του κομματικού μέλους.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λαφτσή κατήγγειλε «παρέμβαση ωμή και αισχρή!» από πλευράς του τουρκικού προξενείου στις τελευταίες εθνικές εκλογές στον νομό, «συγχαίροντας» όσους «συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη», «δείχνοντας» προς την πλευρά του εκλεγμένου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Τα όσα δημόσια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κ. Λαφτσή, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Κομοτηνής «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσαν, ωστόσο, την σφοδρή αντίδραση του κόμματος, με αποτέλεσμα να βρεθεί υπόλογη ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου. Εκτός από τις «βολές» κατά του νεοεκλεγέντα βουλευτή, στην απόφαση της Κουμουνδούρου βάρυναν, κατά πληροφορίες, και αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άλλα κομματικά στελέχη στον νομό, με αποτέλεσμα να «διακινδυνεύει» η ευρύτερη πολιτική του κόμματος στην περιοχή. Επιπλέον, η κ. Λαφτσή είναι σύζυγος του τέως Βουλευτή στον νομό, Τάκη Χαρίτου, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λαφτσή είχε σχολιάσει την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ροδόπης ως «υποβοηθούμενη εκλογή», ψέγοντας όσους «προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου».

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Λαφτσή: «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι.Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»


laftsi_anartisi

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική