Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κεράσματα του Παππά, η «αποστασία» Βούτση και η προαναγγελθείσα παραίτηση Σπίρτζη

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό επίδικο το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα να βρίσκονται και επίσημα στην «αφετηρία» της «κούρσας».

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού καθώς φαίνεται να κερδίζει έδαφος την τελευταία ώρα η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για τον οδικό χάρτη εκλογής του νέου Προέδρου στην Κεντρική Επιτροπή.

Η συμβιβαστική πρόταση προβλέπει:

  • – 3 Σεπτεμβρίου : διαρκές συνέδριο
  • – 10 Σεπτεμβρίου: Πρώτος γύρος εκλογών
  • – 16 Σεπτεμβρίου: Δεύτερος γύρος εκλογών

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό στη ΔΕΘ θα παραστεί ο/η νέα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

Yπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία έχει προτείνει την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και επαναληπτική αν υπάρξει δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου.

Διαφορετικές προτάσεις για μετάθεση της εκλογής αρχηγού μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφού προηγηθεί εκτεταμένος εσωκομματικός διάλογος έχουν εκφράσει στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας που ζητούν κάλπη για πρόεδρο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ενδιάμεση λύση έχει προτείνει μέρος της «προεδρικής» πλειοψηφίας, ζητώντας εκλογή Προέδρου από τη βάση στις 24 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να υπάρξει περισσότερος χρόνος, ώστε να ανακινηθεί το ενδιαφέρον στις τάξεις των οπαδών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ..

Τα γενέθλια του Νίκου Παππά

Από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν στη συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή ήταν όταν λίγο πριν από τις ψηφοφορίες για το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του, πλησίασε Στέφανο Τζουμάκα και τον Αντώνη Κοτσακά για να τους κεράσει. 

– Μας δωροδοκείς; του λέει περιπαικτικά ο Αντώνης Κοτσακάς, από τους «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ. 
– Άμα ήταν τόσο εύκολο… , λέει γελώντας ο Νίκος Παππάς και απομακρύνεται. 

Δείτε το βίντεο


Ο Νίκος Παππάς μοίρασε γλυκά για τα γενέθλιά του

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική