Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις υποψήφιοι, τρεις ημερομηνίες, «ταυτότητα και απεύθυνση» τα δύο πεδία σύγκρουσης – Σήμερα οι ψηφοφορίες

Να εγκρίνουν τον οδικό χάρτη για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούνται σήμερα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να εκκινήσει η προετοιμασία για την ανάδειξη του/της διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στις κάλπες.

Με την πρώτη ημέρα των εργασιών να έχει αναδείξει τέσσερις υποψήφιους/ες για τον προεδρικό θώκο, δηλαδή τους: Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα, κρίσιμη μεταβλητή για την επικράτηση ενός/μιας εκ των τεσσάρων παραμένει κατά το επόμενο διάστημα το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διεργασιών.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu2x5d4d6fzd)

Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν σήμερα το μεσημέρι και αφότου λάβουν το λόγο τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη, τα 300 μέλη του συλλογικού οργάνου θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις δρόμους:

1. Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία προβλέπεται:

Διαρκές Συνέδριο: 25 – 26 Αυγούστου

Εκλογή Προέδρου από τη βάση – πρώτος γύρος: 3 Σεπτεμβρίου

Εκλογή Προέδρου από τη βάση – δεύτερος γύρος: 10 Σεπτεμβρίου

2. Την πρόταση για μετάθεση της εκλογής νέου Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ θα έχει προηγηθεί συνέδριο του κόμματος, άποψη την οποία έχουν διατυπώσει, μεταξύ άλλων, οι: Χρήστος Σπίρτζης, Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας.

3. Μια ενδιάμεση λύση, η οποία προτείνεται από μέρος της «προεδρικής» πλειοψηφίας, ζητώντας:

Εκλογή Προέδρου από τη βάση – πρώτος γύρος: 24 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική