Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τα πτυχία των καλλιτεχνών και την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας (9/1) στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας Εσωτερικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «εγείρονται μια σιρά απο ζητήματα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών ειδικά από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Το Προεδρικό Διάταγμα απλά επικύρωσε μιας στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής αλλά και την αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον».

«Ειδικά για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν θα υπάρξει μια επιτροπή από προσωπικότητες και υπηρεσιακούς παράγοντες από συναρμόδια υπουργείο που θα καταλήξουν σε προτάσεις για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.