Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον Σαρμά για την υγεία – Τα δύο ζητήματα που θα ρυθμιστούν με ΠΝΠ

Εκκρεμότητες στον τομέα της Υγείας που πρέπει να ρυθμιστούν πριν τις εκλογές του Ιουνίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης, συζητήθηκαν χθες, Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας, Βασίλειου Σκουρή, Οικονομικών, Θεόδωρου Πελαγίδη, Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο ζητήματα για τα οποία χρειάζεται ρύθμιση, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι η πιθανή παράταση παραμονής στο ΕΣΥ εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για συνταξιοδότηση αλλά παραμένουν στο σύστημα , έως 30/6.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θα γίνει παραγγελία αντιικών χαπιών κατά της Covid-19. Η χώρα μας έχει ήδη αποθέματα αντιικών, ωστόσο οι κινήσεις γίνονται καθαρά σε επίπεδο πρόβλεψης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι οι μετακινήσεις υγειονομικών στα νησιά με τα οικονομικά κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί (1800 ευρώ για γιατρούς πλέον των αποδοχών τους και 1200 ευρώ σε νοσηλευτές). Ωστόσο , για το συγκεκριμένο θέμα και προκειμένου να μπορούν γιατροί και νοσηλευτές να προχωρήσουν σε αιτήσεις πρέπει να δώσει εξαίρεση το Συμβούλιο της Επικρατείας , καθώς εν μέσω προεκλογικής περιόδου απαγορεύονται οι μετακινήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική