Πολιτική

Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Παπούλια

F5B1A40A3C25D5787C1165F31F5434C8.jpg Τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκο Δένδια, υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στο επίκεντρο της συνάντηση βρέθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια καθώς και το ραντεβού που είχε
ο υπουργός στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Σας βλέπω με αέρα Βερολίνου, κύριε Υπουργέ», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στο κ. Δένδια, με τον υπουργό να απαντά πως «Είχε κρύο, αλλά ήταν καλό το …εσωτερικό κλίμα».

Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «εξαιρετική διάθεση» από πλευράς του Γερμανού ΥΠΟΙΚ να βοηθήσει σε συγκεκριμένα θέματα που του έθεσε η ελληνική πλευρά.

«Θέλω να σας είμαι ειλικρινής: ήταν εξαιρετικά ευγενής και επίσης με εξαιρετική διάθεση να βοηθήσει σε συγκεκριμένα θέματα που του θέσαμε», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι στο θέμα της επιδότησης επιτοκίου των δανείων από ευρωπαϊκούς πόρους «προσφέρθηκε ο ίδιος να βοηθήσει, η γερμανική πλευρά, να το περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Μπράβο. Πηγαίνω και εγώ την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο, και άκουσα πολλά καλά γι’αυτό που προσπαθείτε να κάνετε για τα κόκκινα δάνεια και γι’ αυτό σας φώναξα να μάθω ποιες είναι αυτές οι ιδέες», είπε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας είπε πως πρόκειται για μια «ευτυχής συγκυρία», καθώς -όπως εξήγησε- «αφενός έχουμε ένα σύνολο ιδεών που μπορεί να βοηθήσει να λύσουμε ένα πρόβλημα που αποτελεί “καρκίνωμα”, πολλή μεγάλη σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων είναι δεσμευμένοι από υποχρεώσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκπληρώσουν και που με μια μικρή βοήθεια μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά, να δημιουργήσουν απασχόληση και να βοηθήσουν την οικονομία να πάει μπροστά».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική