22 Ιουλίου 2019

Τα πεντοχίλιαρα της Νοτοπούλου: Με κρατικό χρήμα η προεκλογική της εκστρατεία

Με κρατικά χρήματα χρηματοδοτεί η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, την προεκλογική της εκστρατεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protagon.gr, υπογράφει ασταμάτητα αποφάσεις επιχορηγήσεων, διοχετεύοντας κρατικό χρήμα μέσω του προγράμματος «Νεανικές Δράσεις», του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ:

Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της λόγω και προεκλογικού αγώνα της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπέγραφε ασταμάτητα τις αποφάσεις των επιχορηγήσεων. Το ίδιο είχε κάνει και τον περασμένο Νοέμβριο. Ανάμεσα στους χορηγούμενους ήταν πολλοί «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν επιχορηγηθεί στο παρελθόν και περιλαμβάνονται στη λίστα όσων έδωσε στη δημοσιότητα η Νοτοπούλου μόλις ανέλαβε, προκειμένου να δείξει τη διαφοροποίησή της από την προκάτοχό της, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, των ΑΝΕΛ.

Δηλαδή, να δείξει ότι η Κόλλια-Τσαρουχά ήταν «το παλιό» που επιχορηγούσε για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι η ίδια είναι «το νέο» που φέρνει έναν αέρα νεανικότητας, ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανανέωσης. Έτσι, υποτίθεται ότι «ξεσκόνισε» τις αποφάσεις των επιχορηγήσεων της Κόλλια -Τσαρουχά. Όμως και η ίδια δεν πήγε πολύ παραπέρα. Ετσι, βλέπουμε ότι στις 15 Νοεμβρίου 2018 η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου είχε υπογράψει (αρ. απόφασης 5644) την επιχορήγηση του φορέα «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών» με το ποσό των 3.000 ευρώ, για πληρωμή δαπανών του «2o SERRES MUSIC AND ART FESTIVAL» στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις της Μακεδονίας και της Θράκης». Βέβαια, ο ίδιος φορέας είχε πάρει 2.000 ευρώ με την 3997 απόφαση της Μαρίας Κόλλια -Τσαρουχά και 1.000 ευρώ με λίγο παλαιότερη απόφασή της ιδίας. Ηθελε να δείξει ότι η Κόλλια-Τσαρουχά ήταν «το παλιό» που επιχορηγούσε για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι η ίδια είναι «το νέο».

Οι Σέρρες είχαν μπει στο στόχαστρο της Νοτοπούλου ως ευνοούμενες από την Κόλλια -Τσαρουχά, η οποία εκλέγεται εκεί. Ωστόσο, φαίνεται πως και η ίδια εκτίμησε την ανάγκη για μερίδα του λέοντος στις επιχορηγήσεις και υπέγραψε στις 10/10/2018 απόφαση για επιχορήγηση ύψους 7.000 ευρώ στην «Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Σερρών».

Στις 5 Δεκεμβρίου η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε υπογράψει επιχορήγηση 7.000 ευρώ για τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Τυρολόης Σερρών και πρόσφατα 5.000 για τον Ομιλο ΟΥΝΕΣΚΟ (!) Σερρών. Και παρόλο που υποτίθεται ότι θα επανεξέταζε και θα περνούσε από κόσκινο επιχορηγήσεις όπως αυτή του «Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας», μια χαρά την υπέγραψε στις 29 Νοεμβρίου 2018. Αλλά φαίνεται πως μια δίκαιη υφυπουργός δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις. Αν και, στην αρχή, φάνηκε ότι δεν θέλει να σχετιστεί με πράξεις της προκατόχου της, όπως οι επιχορηγήσεις αστυνομικών, τελικά υπέκυψε και υπέγραψε στις 30 Νοεμβρίου 2018 απόφαση για επιχορήγηση ύψους 4.000 ευρώ στην «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Θεσσαλονίκης» για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης – έκθεσης γλυπτικής.

Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι –σύμφωνα με τη διαρροή της ίδιας της Νοτοπούλου- η αρχική έγκριση της Κόλλια -Τσαρουχά (που μπλόκαρε η Νοτοπούλου) για την εν λόγω ένωση ήταν ύψους 2.000 ευρώ!»Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image