Πολιτική

Τασούλας: Δέκα λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι μάθαμε για την παρέμβαση των μαχητών

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «αχρείαστη και άστοχη» την εμφάνισή τους, αλλά ζήτησε από όλους να μείνουν «στη μεγάλη εικόνα»

Να μην αμαυρωθεί η μεγάλη εικόνα μιας ιστορικής στιγμής, όπως ότι ένας ηγέτης μιας εμπόλεμης χώρας απευθύνθηκε στην Ελληνική Βουλή, ζήτησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας μιλώντας με δημοσιογράφους μετά από την Διάσκεψη των προέδρων, στη Βουλή. Όπως είπε, το σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι ότι ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα του, στην ελληνική βοήθεια και την ομογένεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, εξήγησε ότι έμαθαν για την βιντεοσκοπημένη εμφάνιση των μαχητών λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, χωρίς να γνωρίζουν όμως το περιεχόμενο της παρέμβασής τους. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αχρείαστη και άστοχη», την εμφάνιση των δύο μαχητών, υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να μείνουμε στην μεγάλη εικόνα, η οποία είναι η εμφάνιση του Ζελένσκι.

Δεν είχαμε ενημέρωση για το περιεχόμενο των βίντεο που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου στην ελληνική βουλή, εξηγούσαν νωρίτερα  πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως ανέφεραν, ευθύνη είχε η εταιρία που ήταν υπεύθυνη για όλη την σύνδεση με την Ουκρανία και οι ίδιοι πάτησαν  το play για το βίντεο. Η ίδια εταιρεία ήταν υπεύθυνη και για τους μεταφραστές καθώς η Αθήνα δεν μπόρεσε να βρει μεταφραστή που να μπορεί να μεταφέρει απευθείας από τα Ουκρανικά στα Ελληνικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική