21 Ιανουαρίου 2022

Τασούλας: Η μαχόμενη Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη έπραξαν το χρέος τους

Για να φτάσουμε όμως εδώ, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

«Σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη» τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε δήλωσή του για την δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Τασούλας τονίζει πως η Δικαιοσύνη, πιστή στο Σύνταγμα έπραξε το καθήκον της ενώ υπενθυμίζει πως εως την σημερινή ιστορική απόφαση «κάποιοι έχασαν την ζωή τους» και «ελάχιστοι ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη» σε μια περίοδο που το νεοναζιστικό μόρφωμα δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο κόμμα.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστή στον Συνταγματικό κανόνα πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έπραξε σήμερα το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα. Οι υπόδικοι είναι πλέον κατάδικοι και η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση, αρμοδιότητας του σωφρονιστικού και όχι του πολιτικού συστήματος.

Για να φτάσουμε όμως εδώ, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν και κάποιοι, ελάχιστοι, ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη, εργαζόμενοι επίμονα, τεκμηριωμένα και αθόρυβα, ενώ η εγκληματική οργάνωση τότε δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο από τις εκλογές του 2019 κόμμα.

Σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη! Μια ιδιότητά της που πρέπει να τη διαφυλάσσουμε παντοτινά».Πολιτική