26 Ιανουαρίου 2021

Ταυτοποιήθηκαν μέλη της οργάνωσης που αποκεφάλισε τον Ερβέ Γκουρντέλ

3FDCBD1602C5435CE41D4B381C5249E7.jpgΟ Γκουρντέλ απήχθη στις 21 Σεπτεμβρίου από παρακλάδι του βραχίονα της αλ-Κάιντα στη Βόρεια Αφρική που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αποκεφαλίστηκε λίγες ημέρες αργότερα, αφού η Γαλλία αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αλγερινές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει ορισμένα από τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης που την προηγούμενη εβδομάδα απήγαγε και αποκεφάλισε τον γάλλο όμηρο Ερβέ Γκουρντέλ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της βορειοαφρικανικής χώρας, Ταϊέμπ Λουχ.

Μιλώντας στην κρατική αλγερινή τηλεόραση, ο κ. Λουχ σημείωσε πως η προκαταρκτική έρευνα έχει ήδη καταλήξει στην ταυτοποίηση «ορισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης που διέπραξε το έγκλημα».

Ο Γκουρντέλ απήχθη στις 21 Σεπτεμβρίου από παρακλάδι του βραχίονα της αλ-Κάιντα στη Βόρεια Αφρική που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι απαγωγείς απαίτησαν την άμεση έξοδο τη Γαλλίας από το διεθνή συνασπισμό που έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία.

Το Παρίσι απέρριψε τα αιτήματα των τζιχαντιστών, οι οποίοι στη συνέχεια ανήρτησαν στο διαδίκτυο βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό του γάλλου ομήρου.

Η αλγερινή Αστυνομία και δυνάμεις του στρατού έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και της σορού του Γκουρντέλ στην ορεινή επαρχία Τίζι Ούζου, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι.Διεθνή