20 Σεπτεμβρίου 2020

Telegraph: Τα καλύτερα μέρη για κρουαζιέρα στην Ελλάδα -Τιμές για όλα τα πορτοφόλια σε ειδυλλιακά τοπία [εικόνες]

cruise-660_0.jpg

Τι προτάσεις της για μια απολαυστική κρουαζιέρα στην Ελλάδα καταθέτει η βρετανική Telegraph στη στήλη Travel καταγράφοντας τα πιο ωραία σημεία της χώρας, αλλά και τις τιμές που προσφέρονται για όλα τα πορτοφόλια.

Η Telegraph επισημαίνει ότι υπάρχουν δύο είδη ταξιδιωτών: Εκείνοι που προτιμούν απλά να βλέπουν ορισμένα αξιοθέατα και δεν επιθυμούν να συμπεριλάβουν στις διακοπές του επισκέψεις στην Ακρόπλη, την Αρχαία Ολυμπία, την πόλη της Ρόδου ή το Αχίλλειον της Κέρκυρας. Οι συγκεκριμένοι προτιμούν μεγαλύτερες κρουαζιέρες στην Μεσόγειο και απλά «περνάνε» από την Ελλάδα.

Η άλλη κατηγορία είναι οι πραγματικοί Φιλέλληνες οι οποίοι διαλέγουν συνήθως κρουαζιέρες στο Αιγαίο και προτιμούν να «δένουν» σε μικρά γραφικά λιμάνια που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν δυνατότητες για βόλτες και επισκέψεις σε τοπικά αξιοθέατα. Ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων για τέτοιες αποδράσεις είναι τον τελευταίο καιρό το Φισκάρδο στην Κεφαλλονιά, αλλά και η Υδρα με τους χαλαρούς ρυθμούς της και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

cruise_8.jpg

Μια ακόμη πρόταση της Telegraph είναι η γραφική Μονεμβασιά στην Πελοπόννησο με τη βυζαντινή αρχιτεκτονικής της, ενώ, και η Σκόπελος είναι γνωστή για τις ρομαντικές της τοποθεσίες.

Ενα από τα θετικά είναι το γεγονός ότι η σεζόν για κρουαζιέρες στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλη, καθώς, ξεκινάει στις αρχές της άνοιξης, κοντά στο Ορθόδοξο Πάσχα, και συνεχίζει μέχρι και τον Νοέμβριο. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι εποχές που θα έπρεπε να προτιμήσους οι ταξιδιώτες, καθώς, οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι τόσο υψηλές που «τιμωρούς» τους επίδοξους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, επισημαίνει η εφημερίδα, το εντυπωσιακό είναι πως η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν κανένα άσχημο λιμάνι, ενώ, σχεδόν παντού υπάρχει μια ωραία παραλία με ταβέρνες που μπορεί κάποιος να απολαύσει ρετσίνα, κρασάκι και μια παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα που σίγουρα θα τον δροσίσουν.

cruise1.jpg

Οι τιμές για κρουαζιέρες ανάλογα με το πορτοφόλι

Για εκείνους που επιθυμούν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο SeaDream Yacht Club μπορεί να προσφέρει στιγμές πολυτέλειας σε συνδυασμό με μπαρ, αλλά και water sports κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ενα δρομολόγιο από την Αθήνα στη Ρώμη μέσω του Ισθμού της Κορίνθου και επισκέψεις σε Υδρα, Γαλαξίδι (κοντά στους Δελφούς για όποιον ενδιαφέρεται) και Φισκάρδο κοστίζει 3,800 ευρώ για επτά νύχτες.

Μια πιο ακριβή, αλλά και γεμάτη πρόταση είναι το μεγάλο ταξίδι από τη Λήμνο έως την Βενετία. Το Seabourn επισκέπτεται Λήμνο, Βόλο, Σαντορίνη, Πάρο, Μονεμβασιά, Κατάκολο, Πάργα για να καταλήξει στην μαγευτική Βενετία. Κοστίζει 6,400 ευρώ.

cruise2.jpg

Ενα άλλο δρομολόγιο που προσφέρει η εταιρεία Oceania Cruises ξεκινάει από την Αθήνα και καταλήγει στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιώντας, ωστόσο, τον γύρο του Αιγίου. Οι τιμές ξεκινούν από 2.100 ευρώ και οι στάσεις του ταξιδιού περιλαμβάνουν Ναύπλιο (για τις Μυκήνες και την Επίδαυρο), Χανιά, Κως, Ρόδος, Σαντορίνια και Μυτιλήνη.

Για εκείνους που ενδιαφέρονται για μια κρουαζιέρα χωρίς την «αναγκαστική» επίσκεψη σε βασικά τουριστικά αξιοθέατα, το ολοκαίνουργιο Regal Princess προσφέρει ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Βενετία, διαμέσου Σαντορίνης και Κατάκολου, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 1.100 ευρώ.

cruise_8.jpg

Η Holland America Line προσφέρει μια πιο μακρά κρουαζιέρα (εννέα ημερών) με το δρομολόγιο να ξεκινάει από τη Ρόδο και να κάνει στάσεις σε Κατάκολο, Σαντορίνη, Ρόδο, Πειραιά και Γύθειο. Οι τιμές ξεκινάνε από 1.000 ευρώ. Υπάρχει και η εναλλακτική κρουαζιέρα (επτά νύκτες) ασπό την εταιρεία Celevrity Cruises η οποία ξεκινάει από τη Βενετία και έχει ημερήσιες στάσεις σε Σαντορίνη, Αθήνα και Κατάκολο. Τιμή 970 ευρώ.

Το εντυπωσιακό Queen Elizabeth της εταιρείας Cunard μπορεί να φιλοξενήσει τους ταξιδιώτες σε μια κρουαζιέρα δύο εβδομάδων από την Βενετία στην Αθήνα με το δρομολόγιο να περιλαμβάνει το Ηράκλειο (για μια στάση στην Κνωσσό), τη Ρόδο, τον Βόλο και τη Μύκονο. Οι τιμές ξεκινούν από 1.700 ευρώ.
Επίσης, η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία Star Clippers έχει μερικά από τα πιο ενδιαφέρονται δρομολόγια στην Ελλάδα κάνοντας στάση σε λιμάνια που άλλα πλοία δεν προτιμούν. Μια κρουαζιέρα από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, για παράδειγμα, θα «δέσει» στην Λήμνο, θα περάσει από το Αγιο Ορος, αλλά και από όλα τα πανέμορφα νησιά των Σποράδων και τον Πόρο. Οι τιμές ξεκινάνε από 1,700 ευρώ.

 Ελλάδα