23 Οκτωβρίου 2021

Τετ α τετ Μητσοτάκη – προέδρου της FIFA στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε για την αμερικανική μεγαλούπολη, όπου, εκτός των άλλων, θα συναντηθεί με ηγέτες αφρικανικών χωρών που έλαβαν δωρεάν εμβόλια από την Ελλάδα και την Ε.Ε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην οποία θα μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής (ο προγραμματισμός είναι για τις 16:15 τοπική ώρα).

Σήμερα στις 19:15 (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino. Στις 20:00 θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, για ηγέτες ορισμένων ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

Θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί Βελγίου και Ιρλανδίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Josep Borrell.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης κ. Moussa Faki Mahamat και οι ηγέτες Αγκόλας, Γκάνας, Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, Μπουρκίνα Φάσο, Σενεγάλης, Τανζανίας και Τόγκο. Στο δείπνο αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, σχέσεων Ε.Ε – Αφρικής.

Σημειώνεται το ενεργό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την Αφρική και η σημαντική συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της «διπλωματίας των εμβολίων», καθώς ήδη έχουν δωρηθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά της πανδημίας σε αφρικανικές χώρες (μεταξύ των οποίων η Κένυα και η Ρουάντα).Πολιτική