Διεθνή

Τη συγκρότηση κεντρικού συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

C971EB15A38328F40D77B0D3CB4F00A3.jpgΟι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι συγκροτούν έναν “κεντρικό συνασπισμό” για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ζητώντας ευρεία υποστήριξη από τους συμμάχους και εταίρους τους, αποκλείοντας ωστόσο την ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων για τον σκοπό αυτόν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι συγκροτούν έναν “κεντρικό συνασπισμό” για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ζητώντας ευρεία υποστήριξη από τους συμμάχους και εταίρους τους, αποκλείοντας ωστόσο την ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων για τον σκοπό αυτόν.

“Οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε κατά τρόπον ώστε να εμποδίσουμε την κατάληψη εδαφών, να ενισχύσουμε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και άλλες δυνάμεις στην περιοχή που είναι έτοιμες να τις αντιμετωπίσουν , χωρίς να αναπτύξουμε δικές μας δυνάμεις”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων δέκα χωρών στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

“Προφανώς υπάρχει εδώ μία κόκκινη γραμμή για όλους: όχι ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων”, πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Δανίας συναντήθηκαν στο Νιούπορτ για να συζητήσουν την στρατηγική αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους που έχει καταλάβει εκτεταμένες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ.

Ομόφωνη καταδίκη των βάρβαρων και αποτρόπαιων πράξεων του ΙΚ από την Ατλαντική Συμμαχία

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ “καταδίκασαν ομοφώνως τις βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις” του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

“Οι απειλές των τρομοκρατών αυτών δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα παρά την ενίσχυση της αποφασιστικότητάς μας για να υπερασπίσουμε τις αξίες μας και να νικήσουμε” το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός την ώρα που, μετά τον αποκεφαλισμό δύο αμερικανών δημοσιογράφων, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με εκτέλεση έναν βρετανό πολίτη.
Το θέμα του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ χθες το βράδυ και αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών της σημερινής δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή