3 Δεκεμβρίου 2022

Θα είναι ο Πομπέο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών απέναντι στον Τραμπ – Τι είπε στον Δένδια

Με τον… αγνώριστο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας στο Λαγονήσι – Το γεύμα και η «σφήνα» του Αμερικανού πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνης

Σαν δύο καλοί φίλοι συναντήθηκαν και γευμάτισαν στο Λαγονήσι ο Νίκος Δένδιας με τον Μάικ Πομπέο, τέως Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών επί προεδρίας Τραμπ.  Ο Μάικ Πομπέο είχε αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του καλός φίλος της Ελλάδας και στο διάστημα που ο Αμερικανός πολιτικός ήταν επικεφαλής του State Department παράλληλα με τον Νίκο Δένδια στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, οι δύο άντρες είχαν σφυρηλατήσει μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης την οποία διατηρούν. 


52195087677_771221bc0a_k

Νίκος Δένδιας και Μάικ Πομπέο

Με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ο Μάικ Πομπέο συνέφαγε με τον Νίκο Δένδια και συνομίλησαν για όλα τα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας. Πριν το γεύμα, Νίκος Δένδιας και Μάικ Πομπέο είχαν συζήτηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη ο οποίος φρόντισε να υποδεχθεί τον τέως επικεφαλής του State Department. Το γεγονός προκάλεσε θετική εντύπωση αφού ο Τζορτζ Τσούνης είναι δηλωμένος φίλος και χρηματοδότης του Δημοκρατικού κόμματος, με στενές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στον οποίο οφείλει και την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στην αμερικανική διπλωματική υπηρεσία στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσούνης δεν είναι υπηρεσιακό στέλεχος του State Department. 


52195018622_2abe92b3a3_k


52196289554_9baf3ed453_k

Στη συζήτηση με τον Μάικ Πομπέο, ο Νίκος Δένδιας ρώτησε τον τέως Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών αν ισχύουν οι φήμες ότι προτίθεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ώστε να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κατά πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας αποκόμισε την εντύπωση ότι ο Μάικ Πομπέο δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το ρεπουμπλικανικό κόμμα. 

Το γεγονός ότι ο Μάικ Πομπέο ήταν σχεδόν αγνώριστος με το παρελθόν, έχοντας χάσει σχεδόν 40 κιλά σωματικού βάρους, μάλλον είναι μια ένδειξη ότι προπονείται ήδη και προετοιμάζεται για τον μαραθώνιο της διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ. Πολιτική