Διεθνή

Θα προσφύγουμε στον ΠΟΕ για τις κυρώσεις, προειδοποιεί η Μόσχα

D838FBCB0CC11E1D367A8CE287FABE59.jpg«Ο τελευταίος γύρος των κυρώσεων μας δίνει αφορμή να προσφύγουμε στον ΠΟΕ. Και θα προσφύγουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλουκάγιεφ.

Την πρόθεση της Ρωσίας να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει δυτικές χώρες ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλουκάγιεφ.

«Ο τελευταίος γύρος των κυρώσεων μας δίνει αφορμή να προσφύγουμε στον ΠΟΕ. Και θα προσφύγουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ουλουκάγιεφ από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ο υπουργός νωρίτερα δήλωσε ότι η Μόσχα θα στηρίξει τις εταιρείες που πλήττονται από το εμπάργκο και ενδέχεται για το σκοπό αυτό να αντλήσει πόρους από το Εθνικό Ταμείο Πρόνοιας (NWF) ή από τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

«Φυσικά θα στηρίξουμε τις εταιρείες μας […] Υπάρχουν διάφορες μορφές στήριξης, όπως διαφορετικό καθεστώς τελωνειακών δασμών, ίσως άμεση δημοσιονομική στήριξη ή και η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε πόρους των συνταξιοδοτικών ταμείων ή του NWF» υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε πως η επιβολή νέων κυρώσεων ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.

Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν ρωσικά αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή