Πολιτική

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Λευκή επιταγή στα μεγάλα δεν παίρνει κανείς, δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται η ΠΓ

Τη διαφωνία του με το αίτημα για λευκή επιταγή και τον αιφνιδιασμό της Πολιτικής Γραμματείας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λίγες ώρες μετά το νέο επεισόδιο εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται η ΠΓ ενός κόμματος. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε σε συνεδριάσεις και να μαθαίνουμε εκεί για αλλαγές συμβόλων» είπε αρχικά ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή, δε, το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις σημείωσε ότι «ζητήματα όπως η αλαγή του ονόματος απο τον πρόεδρο, αποφασίζονταο απο την κεντρική επιτροπή, προσαρμόζονται, αυτό πρέπει να γίνει συλλογικά».

Στην ερώτηση τι εξελίξεις θα υπάρξουν σε περίπτωση πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «όλοι κρίνονται και όλοι κρινόμαστε. Εμπιστοσύνη υπάρχει και γι αυτό υπάρχει η ανακοίνωση της ΠΓ (σ.σ. το βράδυ της Τρίτης). Λευκή επιταγή στα μεγάλα θέματα δεν παίρνει κανείς, ούτε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη. Τα θετικά αποτελέσματα τα πιστώνονται όλοι και κυρίως ο πρόεδρος και το ίδιο και τα αρνητικά».

Κατά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «θεωρώ αδιανόητο να χάσουμε τη δεύτερη θέση. Ο κόσμος για τις εθνικές εκλογές πρέπει να μας βλέπει ότι είμαστε το αντίπαλο πολιτικό δέος της ΝΔ».

Όταν, ωστόσο, ρωτήθηκε αν με 20 μονάδες ήττα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «στις μετρήσεις δεν πάμε καλά, γι’ αυτό συζητάμε, πώς θα βελτιωθούμε και πρέπει να σταματήσουν τα λάθη».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο «θεωρώ ότι δεν τίθεται απο κάνενα ζήτημα θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να υπάρχει ανασφάλεια από την πλευρά του προέδρου. Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών. Εσωκομματικές διαδικασίες πριν τις ευρωεκλογές ενώ δεν το έχει θέσει κανένας, δεν γίνονται. Θα πάμε να κερδίσουμε, να τα πάμε καλύτερα στις ευρωεκλογές ή να συνεχίσουμε την ομφαλοσκόπηση;».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε, επίσης, με νόημα ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ίδρυσε νέο κόμμα, είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα έχει όργανα και καταστατικό. Στις δύσκολες στιγμές ενός κόμματος για να προχωρήσεις βασίζεσαι πρώτα στο καταστατικό και τα όργανα και μετά στις πρωτοβουλίες του προέδρου».

Στην τελική έρωτηση αν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να παίξει κάποιο ρόλο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «ο κ. Τσίπρας ανέβασε το κομμα στο 36% και πιστώθηκε δικαιώς γι αυτό και όταν το κόμμα έπεσε στο 17% είπε πάω στην άκρη, εκλέξτε νέα ηγεσία για μια καινούργια ημέρα. Ο Τσίπρας είναι παρών όποτε χρειάζεται. Αποφασίζει ο ίδιος πότε θα παρέμβει και οι παρεμβάσεις του είναι κρισιμος για τον χώρο».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική