Διεθνή

Θανατική ποινή για 5 άνδρες στο Αφγανιστάν για ομαδικό βιασμό

C07C3928E14057BDCB73108082E89231.jpgΟι καταδικασθέντες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο μίας οικογένειας που επέστρεφε από γαμήλιο γλέντι, βίασαν τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων μία έγκυος και ξυλοκόπησαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πριν τους ληστέψουν.

Σε θάνατο καταδικάστηκαν από εφετείο του Αφγανιστάν πέντε άνδρες οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό τεσσάρων γυναικών και για ληστεία, κατά τη διάρκεια επίθεσης με στόχο μία οικογένεια που επέστρεφε από γαμήλια τελετή.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι συνολικά οκτώ δράστες της επίθεσης σταμάτησαν το αυτοκίνητο της οικογένειας στα περίχωρα της πρωτεύουσας Καμπούλ, βίασαν τις γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν έγκυος και ξυλοκόπησαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Στο τέλος, έκλεψαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν στα θύματά τους και τα εγκατέλειψαν.

Ορισμένοι από τους δράστες φέρεται να φορούσαν στολές τις Αστυνομίας.

Τρεις από τους δράστες δεν έχουν εντοπιστεί και καταζητούνται.

Δύο άλλα άτομα, που είχαν καταδικασθεί σε θάνατο για άλλα αδικήματα, είδαν τις ποινές τους να μετατρέπονται σε 20ετή κάθειρξη.

Η πολύκροτη επίθεση προκάλεσε διαδηλώσεις υπέρ των θυμάτων στους δρόμους της Καμπούλ, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ζήτησε τη θανάτωση των δραστών.

Η απόφαση του εφετείου επικυρώνει την απόφαση του πρωτοδικείου, το οποίο καταδίκασε τους πέντε συλληφθέντες στην εσχάτη των ποινών μόλις μετά από δύο ώρες δίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή