23 Μαΐου 2019

Θάνος Μωραΐτης: Από την ομάδα του Άκη στην… αγκαλιά του Τσίπρα

Στέλεχος με μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης βρήκε θέση στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Θάνος Μωραΐτης το 1994 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Ο Θάνος Μωραΐτης υπήρξε- εκτός από γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του «κλίματος» Τσοχατζόπουλου, στα στα χρόνια που ήταν ισχυρός. 

Μάλιστα, το 2002, ως υπουργός Ανάπτυξης είχε ορίσει τον Θάνο Μωραϊτη, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009. Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. 

Υπήρξε μάλιστα μνημονιακότερος των μνημονιακών και ήταν αυτός που κραύγαζε καλώντας τον Γ. Παπανδρέου να διαγράψει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρών επί της αρχής. 

Σημειώνεται ότι την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, αποχώρησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το βράδυ της Πέμπτης, μια μέρα πριν την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υπουργών – και του δικού του μαζί, είχε φροντίσει να ανανεώσει τις φωτογραφίες των προσωπικών του σελίδων στα social media.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image