Πολιτική

Θέμα στη « Wall Street Journal» η ομιλία του Σαμαρά στη ΔΕΘ

073BFF00CF4F3BDBC8295AD589C19166.jpg Την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) προβάλλουν σε ιστοσελίδες τους αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τις αναφορές του για φοροελαφρύνσεις.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Wall Street Journal», το οποίο αναφέρει ότι «οι φοροελαφρύνσεις αυτές στοχεύουν αφενός στο να δώσουν ώθηση στην οικονομία και αφετέρου να ενισχύσουν τη δημοτικότητα της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει σειρά πολιτικών προκλήσεων κατά τους επόμενους μήνες».

Όπως επισημαίνεται, «κατά τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάσει ακόμα έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2015, να διαπραγματευτεί με τους διεθνείς δανειστές πακέτο ελάφρυνσης του χρέους και το πιο σημαντικό όλων, να δώσει το χρίσμα για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά «στην προοπτική πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ως αποτέλεσμα πιθανής αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς και «σε τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της κεντροδεξιάς ΝΔ του κ. Σαμαρά από 2,5 μέχρι 8 μονάδες».

«Ωστόσο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «τουλάχιστον μία δημοσκόπηση έδειξε ότι ο κόσμος θα προτιμούσε η παρούσα κυβέρνηση να παραμείνει στην εξουσία από το να διεξαχθούν νέες εκλογές».

Τέλος, στην ανταπόκριση σημειώνονται οι «ειρηνικές διαμαρτυρίες των δύο βασικών συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά των συνεχιζόμενων περικοπών, έξω από το συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική