SelectedΠολιτική

Θεοδωρικάκος: «Θα τους πάω μέχρι τέλους» -Κατέθεσε τη μήνυση για το θέμα του γιου του

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έφτασε στις 11 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και κατέθεσε μήνυση εναντίον του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

«Tους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν παίζει κανείς με την υπόληψη της οικογένειάς μου», δήλωσε μεταξύ άλλων έξω από τον Άρειο Πάγο ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ εναντίον απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μήνυση θα καταθέσει και ο γιος του.

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Κατέθεσα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού, ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες εις βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο των τεσσάρων νεαρών πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός κατέθεσαν ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.

Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα κι αυτός όμως στην κατάθεσή του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομά μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς αυτούς που οργάνωσαν αυτή τη σκευωρία: Θα τους πάω μέχρι τέλους. Και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμη. Με την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει. Είμαι ξεκάθαρος. Και πλέον η αλήθεια έχει λάμψει. Θα αποκαλυφθούν όλα. Και για τα κίνητρα και για το ποιος κρύβεται από πίσω».

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε:

«Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή, γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι, αλλά αναφέρει μόνο πως συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Είχε προαναγγείλει πως θα πάει στον Άρειο Πάγο

«Φεύγοντας από εδώ, θα πάω στο υπουργείο και στις 11 θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του» είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρονται αστυνομικοί που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να “εισέβαλαν” στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υφαρπάξουν σχηματιζόμενη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία εν αποστρατεία αξιωματικού, δεν ευσταθούν και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα».

Το δημοσίευμα που προκάλεσε την αντίδραση Θεοδωρικάκου

Σημειώνεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα του «Documento», κατήγγειλε παρέμβαση του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Μ. Καραμαλάκη προκειμένου να μπει στο αρχείο υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε, από την πρώτη στιγμή, ψέματα, συκοφαντίες και ακραία ανηθικότητα τα όσα είπε ο αστυνομικός.

Ο ανώτατος αξιωματικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγός παρενέβη προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου μετά το δημοσίευμα

Μετά το δημοσίευμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σκληρή τοποθέτηση με ανάρτησή του στα social media. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε:

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του Σώματος σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι’ αυτό και από χθες ο “έγκριτος” κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας. Το οποίο και στη συνέχεια συγκεκριμένες ιστοσελίδες, με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έσπευσαν να υιοθετήσουν.

Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην Υπηρεσία στην οποία προΐσταται αξιωματικός που επίσης αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για τη διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος.

Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας, τόσο ο ίδιος όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στον γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δεν με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό.

Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διέρρεε συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου θίγοντας το παιδί μου. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ως υπουργός, ως Έλληνας πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός. Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά και εναντίoν των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ως εδώ η αθλιότητα!».

Πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Αθλιότητα το δημοσίευμα

Αθλιότητες και καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα χαρακτήρισε, με τη σειρά του, το δημοσίευμα και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, στη νομιμότητα και στη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς, όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες!

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected