Πολιτική

Θεοδωρικάκος για Έβρο: Μέσα στο επόμενο 10μηνο θα έχουν κατασκευαστεί τα επιπλέον 35 χλμ του φράχτη

Η κυβέρνηση επιταχύνει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και στο επόμενο 10μηνο θα έχουν κατασκευαστεί τα επιπλέον 35 χιλιόμετρα, καθώς ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για να ξεκινήσει το έργο, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον ελληνικό προϋπολογισμό, αλλά όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να κατανοήσουν ότι τα σύνορα του Έβρου δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι τουλάχιστον ορισμένες χώρες θα συνδράμουν στην κάλυψη της δαπάνης.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqmejmdolz0x)

Επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, δεν περνάει τίποτα, ιδιαίτερα στον Έβρο» σημειώνοντας ότι οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία ενδεχομένως να ενισχύσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει ετοιμότητα.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ημέρα μνήμης για τους πεσόντες αστυνομικούς, επέκρινε την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την τελετή, σημειώνοντας ότι είχε προβλεφθεί να υπάρξει και κατάθεση στεφανιού. Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης προς τους αστυνομικούς είπε ότι τους τιμά στην πράξη όχι με λόγια, θυμίζοντας ότι κατέβαλε ενίσχυση 600 ευρώ ως ένδειξη αναγνώρισης της δουλειάς που κάνουν. Σημείωσε παράλληλα ότι η αστυνόμευση στην πρωτεύουσα έχει ενισχυθεί και οι νυχτερινές περιπολίες έχουν υπερδιπλασιασθεί.

Σχετικά με την εξάρθρωση του κυκλώματος trafficking, είπε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας σε διεθνές επίπεδο. Και ανέφερε ότι ήδη η ΕΛΑΣ συνεργάζεται με περισσότερες από 15 χώρες σε αυτό το επίπεδο.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Έλαμψε δια της απουσίας της η αντιπολίτευση στην ημέρα μνήμης για τους πεσόντες αστυνομικούς

Ήταν μια μεγάλη μέρα η χθεσινή για την Ελληνική Αστυνομία διότι τιμήσαμε τους 144 νεκρούς αστυνομικούς. Είναι άνθρωποι που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να επιτελέσουν το καθήκον τους γι’ αυτό έχουν την αιώνια τιμή και τον σεβασμό μας. Και βέβαια, παρά το γεγονός ότι αυτήν την εποχή λόγω και του ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο τρώμε τόνους λάσπης και κατασυκοφάντησης και σε προσωπικό επίπεδο και ως πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και φυσική ηγεσία, είχαμε μια θέση στους εκπρόσωπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ένα στεφάνι τιμής να καταθέσουν για αυτούς τους ανθρώπους. Λυπάμαι πολύ που δεν ήρθαν, διότι πάνω από την πολιτική υπάρχουν οι θεσμοί, υπάρχει ο ελληνικός λαός, υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία και αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους και οφείλουμε να τους τιμούμε.

Υπάρχει κίνδυνος νέων μεταναστευτικών πιέσεων

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική