27 Οκτωβρίου 2020

Θεοδωρικάκος για κορωνοϊό: Λάβαμε μέτρα γιατί από το λάθος ενός την πληρώνουν δεκάδες

«Η μάχη θα κρατήσει πολύ. Δεν είναι μια υπόθεση που θα κρατήσει τις επόμενες 1-2 εβδομάδες» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Την εκτίμηση ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει αντιδράσει πειθαρχημένα στο μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έλαβε όλα αυτά τα μέτρα για τον κορωνοϊό γιατί «από το λάθος ενός ανθρώπου την πληρώνουν δεκάδες».

«Πρέπει να ετοιμαστούμε γιατί τις επόμενες εβδομάδες τα πράγματα από ιατρικής άποψης μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολα. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση αλλά και τον τελευταίο Έλληνα είναι να είμαστε όλοι εδώ και να περάσουμε την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε «έχει σημασία οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα με απόλυτη πειθαρχία και να ετοιμαστεί το σύστημα του υπουργείου Υγείας. Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει το μέτρο της προσωπικής του ευθύνης».

Ειδικά για το υπουργείο Εσωτερικών ανέλυσε ότι «έχουμε μεγάλο βάρος στην αυτοδιοίκηση γιατί έχουμε δύο σημαντικούς τομείς: Την καθαριότητα και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων ειδικά όσων είναι μόνοι».

«Όλη μας η συζήτηση είναι πώς θα αποφύγουμε κάτι που θα είναι πολύ χειρότερο. Το σύστημα υγείας πρέπει να μείνει όρθιο για να αντιμετωπίζει τα κρούσματα και το σύστημα των δήμων πρέπει να διασφαλίσει ότι οι πόλεις θα είναι καθαρές».

«Η μάχη θα κρατήσει πολύ. Δεν είναι μια υπόθεση που θα κρατήσει τις επόμενες 1-2 εβδομάδες» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.Πολιτική