15 Αυγούστου 2022

Θεοδωρικάκος για το περιστατικό στο γυμνάσιο Πιερίας: «Έχουμε υψώσει μέτωπο στο παρακράτος της παράνοιας»

Το περιστατικό στο σχολείο της Πιερίας «αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία άμεσα και αποτελεσματικά και οι υπόλογοι πήραν πολύ γρήγορα τον δρόμο της δικαιοσύνης»

Σύσκεψη με αφορμή το περιστατικό στο Γυμνάσιο της Πιερίας και την ετοιμότητα που πρέπει να επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά το πέρας αυτής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών και ασφαλώς η δημοκρατική νομιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε υψώσει μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε τις καλύτερες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του προβλήματος και του φαινομένου, την πρόληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών και ασφαλώς την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους».

Και συνέχισε: «Όλη η Ελλάδα είδε τις προηγούμενες μέρες ότι το γνωστό περιστατικό βιαιοπραγίας – αρπαγής του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία άμεσα και αποτελεσματικά και οι υπόλογοι πήραν πολύ γρήγορα τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία πράττει πάντα το καθήκον της».Πολιτική