Πολιτική

Θεοδωρικάκος για τον Έβρο: Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν

Απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Ελλάδα «δεν έχει δει ακόμα τίποτα» ανέφερε πως «αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός»

«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν» δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας το πρόσφατο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι μετανάστες.

Όπως ο ίδιος εξήγησε: «Η Ελλάδα είναι χωρά της ΕΕ. Τα σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Τα φυλάμε με τον καλύτερο τρόπο». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περάσει κανείς από τον Έβρο. Είμαστε φιλόξενος λαός αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των συνόρων ήταν επιβεβλημένη».

«Ο Μητσοτάκης με την σημαντική απόφαση του να κλείσει τα σύνορα σε όσους επιδίωξαν παράνομα να μπουν στην Ελλάδα εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει κανένας παράνομα τα ελληνικά σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο Θεοδωρικάκος απαντάει στον Σοϋλού

 

Ειδικότερα για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σοϊλού ανέφερε πως «αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις δικές τους προκλήσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα και δίνουμε μάχη παντού».

Επιπλέον τόνισε πως «κανένα κράτος δεν θα δεχόταν μαζική εισβολή μεταναστών» προσθέτοντας «Αν νομίζανε ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα πιάνανε στον ύπνο την Ελλάδα είναι μακρια νυχτωμένοι…. Δεν θα κουραστούμε να φυλάμε τα σύνορα μας».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως  «το δημόσιο θα λειτουργήσει παρά τα κρούσματα κορωνοϊου». Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής 8/3 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών εφ όλης της ύλης για τον κορωνοϊό.


Ο Θεοδωρικάκος απαντάει στον Σοϋλού

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική