Πολιτική

Θεοδωρικάκος στο Φόρουμ Δελφών: Εθνικές προτεραιότητες το δημογραφικό και ο παγκόσμιος Ελληνισμός

Για τις τραγικές διαστάσεις του φαινομένου της δημογραφικής συρρίκνωσης που έχει υποτιμηθεί και τους τρόπους αντιστροφής του μίλησε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις του δημογραφικού στην εθνική ασφάλεια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε την ανάγκη να ενταχθεί στην εθνική στρατηγική ως πρώτιστος στόχος η αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού και η αξιοποίηση του παγκόσμιου Ελληνισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους ομογενείς και επισημαίνοντας ότι: «Η ΝΔ απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία με τις αρχές του πατριωτισμού, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης».

«Καμπάνα» για τις επιπτώσεις του δημογραφικού στην εθνική ασφάλεια

Ειδικότερα, απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Ευγενίδη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε για το δημογραφικό, ότι σε μία δεκαετία ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 400 χιλιάδες άτομα με τις επιπτώσεις να εκτείνονται σε όλους τους τομείς: την υγεία, την εργασία, την ασφάλιση και την εθνική ασφάλεια της χώρας:

«Πρέπει όλοι να ακούσουμε την καμπάνα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια. Μια Ελλάδα που συρρικνώνεται πληθυσμιακά-ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές- είναι πολύ πιο ευάλωτη», είπε χαρακτηριστικά ο Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός πως ο μέσος όρος γεννήσεων στην Ελλάδα ανά γυναίκα είναι μόλις 1,3 και επισήμανε ότι ακόμη και στις αρχές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν πολύ καλύτεροι οι δημογραφικοί δείκτες

«Πρέπει να υπάρξει εγρήγορση. Μια ισχυρή Ελλάδα έχει ως προαπαιτούμενο την εθνική άμυνα, την ανασυγκρότηση του κράτους, την οικονομική ανάπτυξη, αλλά στην εθνική στρατηγική πρέπει να ενταχθεί η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και η αξιοποίηση του παγκόσμιου Ελληνισμού» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική