Πολιτική

Θεοδωρικάκος (ΘΕΜΑ 104,6): Καμία άλλη παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Κατηγορηματικός ότι κανείς δεν θα πρέπει να υπολογίζει σε τίποτα περαιτέρω όσον αφορά τη καταχώρηση των αδήλωτων τετραγωνικών, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 1.650.000 πολίτες και έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 35 εκατ. «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα «και αυτό σημαίνει ότι χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια. Τώρα θα εισπράττουμε πάνω από 80 εκατ. ευρώ το χρόνο περισσότερα ανά έτος».

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος «δεν χρειάζεται να πάει κανείς πουθενά αρκεί να μπει στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ και σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει τελειώσει».

Εξηγώντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «κάθε πολίτης δηλώνει το ακίνητιο που κατέχει και ζει στο Ε9. Ας υποθέσουμε ότι ένας πολίτης έχει διαμέρισμα 100 τμ Στον λογαριασμό της ΔΕΗ αποδείχθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός έχει δηλωμένα λιγότερα τετραγωνικά και έτσι τα δημοτικά τέλη είναι λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να πληρώνει. Εφόσον πάει ο πολίτης να το κάνει μόνος του δεν θα πληρώσει τέλη και πρόστιμα για αυτά τα ξεχασμένα τετραγωνικά για τα τελευταία 5 χρόνια».

Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε, δε, ότι «εάν κάποιος εξαιτίας νομιμοποίησης αυθαιρετου αυξηθούν τα τ.μ. του σπιτιού του στο Ε9 θα πρέπει ταυτόχρονα να κάνει το ίδιο και στους δήμους χωρις πρόστιμα για την προηγούμενη 5ετια».

Όσον αφορά τη χορήγηση δωρεάν μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο κ. Θεδωρικάκος εξήγησε ότι «έχουμε κάνει όλα όσα πρέπει, πριν 10 ημέρες η επιτροπή ειδικών υπέδειξ ότι το σύνολο των παιδιών πρέπει να έχει μάσκες και
την επόμενη ημέρα ανακοινώσαμε ότι θα δωθούν δωρεάν. Δώσαμε πάνω από 6 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ για να εξασφαλίσει για όλα τα παιδιά και τα εκπαιδευτικύς μάσκες. Την Πέμπτη μας υπέδειξαν τις προδιαγραφές. Από τότε τρέχει ο διαγωνισμός, ίσως και αύριο τα αποτελέσματα, μετά οι σχετικές εγκρίσεις από το ελεγκτικό συνέδριο».

«Δίνουμε τις μάσκες δωρεάν σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας. Εϊναι το μοναδικό βεβαιωμένο μέτρο προστασίας. Όλοι φορολογούνται όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στις μάσκες» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζοντας ότι «σίγουρα δεν θα είναι μια μάσκα σε κάθε παιδί».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «προνοήσαμε για την καθαριότητα στα σχολεία. Αυτή την εβδομάδα πηγαίνουν στους δήμους περίπου 9.500 καθαρίστριες – οι 5.000 πλήρους απασχόλησης. Είναι ένα μήνυμα προς την ελληνική οικογένεια, τα σχολεία θα είναι καθαρά και δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία».

Ειδήσεις σήμερα:

Το πλήρωμα της φρεγάτας Λήμνος συγκίνησαν οι Κρητικοί – Δείτε τι έκαναν

Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο Αττικόν και αυτοκτόνησε

Κυρώσεις από την Ε.Ε. για να κοπούν οι βόλτες του «Oruc Reis» – Απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα και Γαλλία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική