Πολιτική

Θεοδωρικάκου: Μυθεύματα οι δηλώσεις Σοϊλού περί ανοχής της Ελλάδας στην τρομοκρατία

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Μυθεύματα», τα οποία «δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα», χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα επιτρέπει την εκπαίδευση «τρομοκρατών» του PKK στο στρατόπεδο του Λαυρίου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Suleyman Soylu ότι η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τον καταυλισμό του Λαυρίου υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων δήλωσε:

«Όσα αναφέρονται στη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις».

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στην Τουρκία, κατηγόρησε την Ελλάδα για ανοχή στην τρομοκρατία.

«Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική