Πολιτική

Θεοχάρης: Ειδική διαφημιστική καμπάνια για τα νησιά που «σηκώνουν» το βάρος του μεταναστευτικού

«Πρέπει να τα νησιά αυτά να στηριχθούν. Είναι υποχρέωσή μας» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού 

Ειδική διαφημιστική καμπάνια για την προβολή των νησιών που «σηκώνουν» το κύριο βάρος του μεταναστευτικού προανήγγειλε για το 2020 ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Πρέπει τα νησιά αυτά να στηριχθούν. Είναι υποχρέωσή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN TV.

Ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε ωστόσο ότι το μεταναστευτικό δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τουριστική κίνηση και δεν υπάρχει εικόνα για ακυρώσεις κρατήσεων. Πέραν των ενεργειών που γίνονται για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η κυβέρνηση επιδιώκει πρώτον, τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων στις περιοχές που υποδέχονται τους μετανάστες και δεύτερον, τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και του τουρισμού.

Αναφορικά με το θέμα της Thomas Cook, ο Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση, στα μέτρα που ελήφθησαν τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για να «κλείσουν» τα slots.

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας «δεν μπορούμε να έχουμε φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική