Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μπαίνουν 80 υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών στο ιστορικό κέντρο

kad660_0.jpg

Δεν είναι μόνο η Αθήνα που μπήκε σε… μοντέρνα τροχιά σε ότι έχει να κάνει με τη συλλογή σκουπιδιών, αλλά στη νέα εφαρμογή εισέρχονται σιγά-σιγά και άλλες πόλεις. Δείγμα ότι το σύστημα με τους υπόγειους κάδους κερδίζει το στοίχημα.

Όπως αναφέρει ο skai.gr, στην Αττική, το σύστημα έχει αρχίσει να λειτουργεί στο δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Αγίου Θωμά Γουδή, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στην Πεύκη.

Στην Πελοπόννησο, σύστημα με κάδους απορριμμάτων που μπαίνουν στο έδαφος, συναντάμε, στην Σπάρτη, στη Καλαμάτα και στη Τρίπολη, ενώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε ένα μεγάλο έργο. Με έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η αγορά και εγκατάσταση 80 υπόγειων κάδων και θα τοποθετηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων είναι συνήθως μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων και είναι βυθίζονται σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το έδαφος, ενώ στην επιφάνεια βρίσκεται η είσοδος – χοάνη στην οποία οι πολίτες ρίχνουν τα απορρίμματα.
Υπάρχει η δυνατότητα οι κάδοι να παρακολουθούνται μέσω τηλεματικού συστήματος, το οποίο ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας για την πληρότητα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα