Διεθνή

Θετική η αντίδραση της συριακής αντιπολίτευσης στο σχέδιο Ομπάμα

DB23F606696C831BBCCBA67BE07B2643.jpgΠέραν όμως του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός ζητά την ανάληψη δράσης και κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Θετική ήταν η αντίδραση της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, στο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ενισχύσει τους σύρους αντικαθεστωτικούς μαχητές ως «αντίβαρο» έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνοντας πως ζητά εδώ και πολύ καιρό την ανάληψη δράσης κατά των τζιχαντιστών, ο Συνασπισμός καλεί το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει την αποστολή βοήθειας προς τον ένοπλο βραχίονά του, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, προκειμένου να συγκροτηθεί μία «αξιόπιστη και καλά εξοπλισμένη δύναμη».

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει υποβαθμιστεί στα πεδία των μαχών από ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως το Μέτωπο αλ-Νόσρα.

Πέραν του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Συνασπισμός ζητά την ανάληψη δράσης και κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Είναι «εξίσου σημαντικό» να γίνει κατανοητό πως το καθεστώς Άσαντ ήταν «η ρίζα της βίας και της αίσθησης ατιμωρησίας που επικρατούν στη Συρία», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

Συμπληρώνει με νόημα πως είναι έτοιμος και να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, «όχι μόνο ώστε να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος αλλά και για να σωθεί ο συριακός λαός από την τυραννία του καθεστώτος Άσαντ».

«Μονάχα η αντιμετώπιση του ΙΚ δεν μπορεί να δημιουργήσει μία σταθερή και ελέυθερη από εξτρεμιστές περιοχή», καταλήγει ο Συνασπισμός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή