Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» – Πρακτικές Γκέμπελς καταγγέλλει η ΝΔ

«Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία στο πρωτοσέλιδο που επιχειρεί να συνδέσει τους Προέδρους του κόμματος και Πρωθυπουργούς με τη Χρυσή Αυγή

Σφοδρές αντιδράσεις εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, αλλά και απλών πολιτών προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», επιχειρώντας με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι…» να ταυτίσει τους Προέδρους της ΝΔ και Πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Στη σκιά, μάλιστα, της καταδίκης της τελευταίας ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά κυρίως της διαγραφής του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αποκάλυψε με τη σειρά του τις ενστάσεις του αναφορικά με αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση Τσίπρα στον Ποινικό Κώδικα τον Ιούνιο του 2019, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες πλέον βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τύχουν ευνοϊκότερων ποινών.

Απαντώντας στην «απόπειρα αντιπερισπασμού» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας σχετικά πως:

«Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Την ίδια ώρα, υπουργοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι έσπευσαν να αποδοκιμασουν το μήνυμα του πρωτοσέλιδου της «Αυγής» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρότι αυτό «πρωταγωνίστησε» στις πρώτες δύο θέσεις του ελληνικού twitter επί ώρες.

Δείτε την «καταιγίδα» σχολίων:


avgi1


avgi2


avgi3


avgi4


avgi5


avgi6


avgi7


petsas


spiraki

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική