4 Οκτωβρίου 2022

Τι απαντά το ΥΠΕΞ για το ατύχημα με το αυτοκίνητο που πήγε να παραλάβει τον Δένδια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Διαψεύδει το Υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες περί σοβαρού τραυματισμού ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο Μακεδονία από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που πήγε να παραλάβει τον Νίκο Δένδια.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές από τη Βασ. Σοφίας σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς και Χρ. Γιαννούλης, στην οποία έκαναν λόγο για «σοβαρό» τραυματισμό υπαλλήλου του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, διευκρινίζαν τα εξής:

«Κατά την άφιξη της πτήσης με την οποία μετέβη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9/2022, είχε προγραμματισθεί η μεταφορά του από υπηρεσιακό αυτοκίνητο το οποίο θα εισερχόταν στον χώρο της πίστας, όπως είχε ενημερωθεί η διοίκηση του Αεροδρομίου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ενώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο εκινείτο προς τον χώρο προσγείωσης του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπαλλήλων της Fraport, σημειώθηκε ατύχημα, από το οποίο τραυματίσθηκε ελαφρά ο οδηγός του οχήματος “Follow me ” του αεροδρομίου. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, από το οποίο εξήλθε αυθημερόν, μετά τη διάγνωση για θλάση στον ώμο, χωρίς να χρειαστεί η νοσηλεία του.

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώθηκε για το περιστατικό που είχε προηγηθεί. Έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο υπεύθυνος της προσωπικής του ασφάλειας και επικοινώνησε ο ίδιος με τον εργαζόμενο που τραυματίσθηκε, για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγεία του, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του. Ο εργαζόμενος τον ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον του και τον ενημέρωσε ότι δεν τραυματίσθηκε σοβαρά».

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι δεν θα πρέπει στον βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης να μη θυσιάζεται η αλήθεια, με τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.Πολιτική