21 Σεπτεμβρίου 2021

Τι είπαν τηλεφωνικά Σαμαράς – Καραμανλής

karamanlis_samaras_1Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής στην τηλεφωνική τους συνομιλία έκαναν μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ωστόσο απέφυγαν να επεκταθούν στα εσωκομματικά, καθώς διακηρυγμένη θέση και των δύο είναι πως αυτή την ώρα το ενδιαφέρον πρέπει να βρίσκεται στις κινήσεις της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι δυο άνδρες δεν επεκτάθηκαν στα εσωκομματικά, καθώς διακηρυγμένη θέση τους είναι πως αυτή την ώρα το ενδιαφέρον όλων πρέπει να επικεντρωθεί στις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς η κατάσταση είναι εξόχως κρίσιμη.

Ο κ. Σαμαράς έξεφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει ήδη τις πρώτες αδυναμίες στη διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων με τους εταίρους και δανειστές, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής, ο οποίος σε όλες τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που έχει και με βουλευτές της ΝΔ δηλώνει ότι προέχει η χώρα, εκτίμησε ότι μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες και σίγουρα μέσα στον μήνα θα έχει διαφανεί η πορεία της νέας κυβέρνησης και κυρίως το τι θέλει να κάνει σχετικά με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση και των δύο ανδρών ήταν πως οι συζητήσεις που εξελίσσονται από την επομένη των εκλογών σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών δεν μπορεί να παραταθεί επ’ άπειρον και πως σύντομα αυτές οι διαβουλεύσεις θα καταλήξουν σε αποφάσεις.

Με αφορμή την ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού αλλά και τις κρίσιμες συνεδριάσεις κοινοτικών οργάνων την ερχόμενη εβδομάδα (Εurogroup, σύνοδος κορυφής), ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει σήμερα από τους βουλευτές του να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Θα δηλώσει απαισιόδοξος, με βάση τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Τσίπρα, θα υπενθυμίσει ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα όσα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είπαν πρόσφατα για τη χώρα περί διαπλοκής και διαφθοράς. Ακόμη, ο κ. Σαμαράς θα δηλώσει έτοιμος να στηρίξει οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα προβάλει σε αντιδιαστολή με τη στάση αυτή την αντιπολίτευση που άσκησε στον ίδιο ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναμένεται τελικά να δοθεί ο λόγος σε βουλευτές της ΝΔ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν φωνές κριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και για την τακτική που ακολουθήθηκε στην προεκλογική περίοδο. Δεν αποκλείεται να κατατεθεί και αίτημα για τη διεξαγωγή συνεδρίου, κάτι το οποίο -όμως- ούτε ο κ. Σαμαράς αποκλείει, αλλά θεωρεί ότι το ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ δεν μπορεί να συνεδριάσει νωρίτερα από τις αρχές του καλοκαιριού με δεδομένη τη ρευστότητα που υπάρχει.Πολιτική