21 Ιανουαρίου 2022

Κυρανάκης: Τι είπε για τη μη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση (VIDEO)

Όταν στερείσαι αντιπολιτευτικής ουσίας, αναζητάς διέξοδο στη μικροπολιτική. Έτσι ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και άλλοι Βουλευτές της αντιπολίτευσης επέλεξαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των θεμάτων του lobbying, να σχολιάσουν επισταμένα τον…. ανασχηματισμό. Λες και βρισκόντουσαν σε καφενείο και όχι στη Βουλή των Ελλήνων.

Μα δεν έχει η παράταξή σας στελέχη;” είπε σε κάποια στιγμή ένας Βουλευτής του Βελόπουλου….  

«Δεν αξιοποίησε κανέναν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ» είπε ένας άλλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναληθές, αλλά τι σημασία έχει.. δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα, ούτε φυσικά η πολιτική σταδιοδρομία των Βουλευτών της ΝΔ… Στόχος τους η πρόκληση τριγμών στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εισηγητής για το νομοσχέδιο είχε οριστεί ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Στέλεχος πρώτης γραμμής που ως ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μετ’ έπειτα ως στενός του συνεργάτης στο κόμμα, όλοι ανέμεναν πως θα συμμετείχε στην κυβέρνηση αν όχι από την αρχή, σίγουρα στους πρώτους ανασχηματισμούς.  Πόσο μάλλον όταν μετά τις εκλογές του 2019 όχι μόνο εκλέχθηκε Βουλευτής αλλά συγκέντρωσε περισσότερους από 42.000 ψήφους, τερματίζοντας δεύτερος (μετά τον Δένδια) στη δύσκολη εκλογική περιφέρεια του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο Κυρανάκης των 42.000 ψήφων λοιπόν, που είναι εκτός κυβέρνησης για 4η φορά, δεν εξέφρασε πικρία όπως θα περίμεναν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά αντιθέτως ανέδειξε και αυτή τη  φορά την ιδεολογική ανωτερότητα των δικών μας στελεχών έναντι όλων των υπολοίπων κομμάτων. 

Η απάντηση Κυρανάκη 

“Κλείνω με το βασικό θέμα κριτικής που δεχτήκαμε σήμερα, που ήταν ο ανασχηματισμός. Και αυτό εκτός θέματος. Νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω όμως σαν Βουλευτής που είμαι εκτός κυβέρνησης. Και ναι όντως έχετε δίκιο και σας ευχαριστώ για τα λόγια σας, συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, υπάρχουν πολλά και άξια στελέχη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και αν θέλετε τη γνώμη μου πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και στη κυβέρνηση. Ξέρετε όμως γιατί είναι πιο άξια από κάποιους άλλους; Διότι παρότι δεν πήραν μια θέση, παρότι δεν αξιοποιήθηκαν, θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη γιατί πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καλύτερη για την Ελλάδα και θα συνεχίσουν από αυτά εδώ τα έδρανα του Δημοκρατικού κοινοβουλίου να δίνουν μια μάχη για τις ιδέες  τους ακόμη και χωρίς να έχουν μια καρέκλα που αγάπησαν κάποιοι άλλοι σε παλαιότερες κυβερνήσεις. Και να σας θυμίσω κ. Ζαχαριάδη, μιας που αναφέρατε αποστασίες και διάφορα τέτοια, να σας θυμίσω ότι ήταν μέρες περίεργες όταν η κα Παπακώστα ερχόταν στη δική σας κυβέρνηση για να τη στηρίξει. Αυτό δεν ήταν αποστασία, ήταν κάτι άλλο. Αυτοί λοιπόν εδώ οι καλοί συνάδελφοι που μένουν εδώ και δίνουν τη μάχη, όντας πιστοί στον κοινοβουλευτισμό, επειδή πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κάνει καλά πράγματα για την Ελλάδα, θα συνεχίσουν να το κάνουν! 

158 ξεκινήσαμε, 158 είμαστε και σήμερα, 158 θα συνεχίσουμε!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (Οι αναφορές στον ανασχηματισμό μετά το 11’30”)Πολιτική