21 Σεπτεμβρίου 2021

Τι κατέθεσε ο Μπαλτάκος για το βίντεο Κασιδιάρη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Τα όσα είχε αναφέρει στον εισαγγελέα – δηλαδή ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης τον βιντεοσκοπούσε – επανέλαβε και στη σημερινή κατάθεσή του στον ανακριτή Κ. Σαριώτη, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Μπαλτάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λίγα λεπτά υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον κατέγραφε. Η υπόθεση που ερευνά ο ανακριτής και για την οποία κλήθηκε σε κατάθεση ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, αφορά σε βίντεο που ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δώσει στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα σε βάρος του η εισαγγελέας κ. Καλλιόπη Νταγιάντα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της σε βαθμό κακουργήματος.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε από τη θέση του. Όπως προέκυψε από το συνομιλία που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Εκτός όμως από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή. Μάλιστα το γεγονός οτι το επίμαχο βίντεο χρησιμοποιήθηκε από το βουλευτή της ΧΑ ως μέσο απόδειξης σε διαδικασία που στρέφεται σε βάρος του, εμπόδισε και τη σύλληψη του, καθώς σε άλλη περίπτωση το αδίκημα θα ήταν αυτόφωρο.

Για την υπόθεση αυτή σε κατάθεση αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.Πολιτική