Πολιτική

Τι συζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρστοδούλου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Aviv Kochavi – Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών

Λίγες ημέρες μετά την άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών από ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το Ισραήλ για συνομιλίες με τον ομόλογό του Aviv Kochavi.

Λεπτομέρειες από τις εμπιστευτικές συζητήσεις του πτεράρχου Χριστοδούλου με τον στρατηγό Kochavi δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτιμάται όμως ότι η ατζέντα των συνομιλιών περιστράφηκε γύρω από την ενίσχυση της ελληνοϊσραηλινής αμυντικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ, μεταξύ του πτεράρχου Χριστοδούλου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ «συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στην ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύµων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, ενώ επισκέφθηκε και το Μνημείο Ολοκαυτώματος («Yad Va Shem»).


israel1


israel2


israel4


israel5


israel6


israel7


israel8

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική