Τη Βαρβάκειο επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει Καθαράς Δευτέρας.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε αυτοψία στην αγορά για το καλάθι της Σαρακοστής μαζί με τον πρόεδρο της Βαρβακείου Βασίλη Σίμο.

Γεωργιάδης: Είμαστε 1 με 2 ευρώ κάτω σε σχέση με πέρυσι

«Είμαστε 1 με 2 ευρώ κάτω σε προϊόντα σε σχέση με πέρυσι για να έχει οικονομικό τραπέζι ο κόσμος. Σε κάποια προϊόντα οι τιμές είναι οι ίδιες, σε κάποιες είναι φθηνότερες» σχολίασε ο κ. Σίμος.

«Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπάρχει στο καλάθι το χταπόδι, διευκρίνισε ότι είναι δύσκολο, θα μπει όμως μέσα στη Σαρακοστή. «Πρέπει να υπάρχει διαθεσιμότητα και επάρκεια, δεν φτάνει μόνο να βάλεις καλή τιμή, αν βάλουμε το χταπόδι και οχτώ στους 10 πελάτες δεν βρίσκουν χταπόδι ο κόσμος θα παραπονείται» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οι τιμές στη Βαρβάκειο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου η κόκκινη γαρίδα 12-14 ευρώ, καλαμάρια 9-12 ευρω, θράψαλα 5-6 ευρώ, σουπιές 10-13 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected