14 Αυγούστου 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Λαπίντ – Η Ελλάδα ισχυρός εταίρος του Ισραήλ

Κατά τη διάρκεια των δύο υπουργών Εξωτερικών συζητήθηκαν οι «εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και η πολυμερής συνεργασία στην περιοχή»

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Συζητήθηκαν οι «εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και η πολυμερής συνεργασία στην περιοχή», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Eπίσης, στην ατζέντα βρέθηκε η προετοιμασία της επικείμενης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ στην Ελλάδα.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έκανε λόγο για θερμή και θετική συνομιλία με τον φίλο του, υπουργό Εξωτερικών της Ελλαδας Νίκο Δένδια, όπως είπε.

Επίσης, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος του Ισραήλ και εξέφρασε τη βούλησή για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς σχέσης. Ειδικότερα, ο Γαΐρ Λαπίντ διαβεβαίωσε πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των χωρών και των λαών μας».

Σε άλλη ανάρτηση τοης ισραηλινής πρεσβείας για την επικοινωνία, σημειώνεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν τους εξαιρετικούς δεσμούς Ισραήλ -Ελλάδας και συζήτησαν διαφορετικούς τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.Πολιτική