Πολιτική

Την εφαρμογή iRantevou παρουσίασε ο Μάκης Βορίδης

Τα ραντεβού των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες με ένα «κλίκ» –  Η αρχή γίνεται με τα ληξιαρχεία και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας των πολιτών κάνει το υπουργείο Εσωτερικών θέτοντας σε εφαρμογή την ψηφιακή εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού (iRantevou) για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η εφαρμογή που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://rantevou.ypes.gr και φιλοδοξεί να κάνει την αυτοπρόσωπη επικοινωνία του πολίτη με τους αρμόδιους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών πιο απλή.

Στην παρούσα φάση έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα οι Υπηρεσίες του Ειδικού Ληξιαρχείου που αποτελούν υπηρεσίες αιχμής, ενώ για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, δίνεται η δυνατότητα να κλείνουν τo ραντεβού τους τηλεφωνικώς καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης 2131522522 (Από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 πμ έως 13:00 μμ).

Στόχος του κ. Βορίδη είναι η λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ώστε «ο πολίτης να μπορεί να αναζητήσει την Υπηρεσία για την οποία επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, να ενημερωθεί για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του και να επιλέξει την ημέρα και ώρα που τον εξυπηρετεί. Επίσης, μπορεί να ακυρώσει ή να μεταθέσει το ραντεβού του σε προσφορότερο χρόνο».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική