Πολιτική

Τίρανα: Παραμένουν στη φυλακή Μπελέρης και Κοκαβέσης παρά τις αντιδράσεις

Παραμένουν στη φυλακή ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης.

Σύμφωνα με το himara.gr, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) συνεδρίασε τη Δευτέρα, και αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή και για τους δύο τους.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» με τις οποίες βαρύνονται οι δύο άνδρες.

Ο Δένδιας έθεσε το ζήτημα κράτησης του Μπελέρη στη συνάντηση με την Αλβανίδα ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες

Στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη» ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει πως θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους στο Συμβούλιο το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων. Θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική