25 Ιανουαρίου 2021

Τις φυλακές Κορυδαλλού θα χτυπούσε ο Ξηρός – Ολα τα ευρήματα στη γιάφκα [εικόνες]

xiros-xtipima-708.jpg?itok=QhnN0V03EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι φυλακές του Κορυδαλλού ήταν ο στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργατών του οι οποίοι ετοίμαζαν δυνατό χτύπημα μέσα στην προεκλογική περίοδο, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στην επίσημη ενημέρωση, ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. «απέτρεψε τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, στις φυλακές του Κορυδαλλού».

«Ενα τέτοιο χτύπημα θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλειά μας, την ακεραιότητα και την δημοκρατία μας» σημείωσε ο υπουργός.

Οπως είχε γράψει νωρίτερα το iefimerida, από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στη γιάφκα της Αναβύσσου, οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο στόχος, καθώς, εκτός από τον απίστευτο οπλισμό και τις εκρηκτικές ύλες, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που έδειχναν το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε αυτές περιλαμβάνονταν δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και εναλλακτικές διαδρομές.

Την ίδια στιγμή, από την ενημέρωση του κ. Δημήτρη Τσακνάκη, προκύπτει ότι το σπίτι στο οποίο συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν γεμάτο όπλα και τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών.

Αναλυτικά στη γιάφκα βρέθηκαν:    

Δέκα σακιά με τσιμέντο Οκτώ καλάσνικοφ (τα δύο είχα σκοπευτικά με λέιζερ) Πλήθος από γεμιστήρες Πάρα πολλά φυσίγγια Τρία πιστόλια Ενα ρουκετοβόλο Τρία βλήματα 23 κοινοί πυροκροτητές Πολλά μέτρα φυτιλιού Κουλούρες πλαστικού καλωδίου Απλοί πυροκροτητές Νάιλο σακούλες με άγνωστη ουσία λευκού χρώματος Πολλά μπουκάλια αναψυκτικού στα οποία θα έμπαινε εκρηκτική ύλη 5 πυροκροτητές διπλής σύνδεσης Επτά μεγάλες σακούλες με εκρηκτική ύλη πιθανότατα ANFO Μηχανικός διακόπτης Φλούδες πεύκου (βασικό συστατικό για πυρίτιδα) Πολλές τηλεκάρτες Ενας σιαγαστήρα Μια γυναικεία τσάντα με 12 θήκες για φυσίγγια καλάσνικοφ Πολλά κινητά τηλέφωνα Βύσματα Λαμπάκια Ρελέδες Δύο σακούλες με έξι κιλά εκρηκτικής ύλης Βαρέλι 100 λίτρων που είχε τσιμέντο

Μέσα στο σπίτι βρέθηκε και ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας με το όνομα Μελανή Ελένη.

Εκτός από τον Χριστόδουλο Ξηρό απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στην γυναίκα που εικονίζεται στην ταυτότητα, αλλά και σε ένα ακόμη άνδρα, ο οποίος νοίκιασε το σπίτι τον Ιούνιο του 2014.

xiros-xtipima.jpgxiros-xtipima1.jpgxiros-xtipima3.jpgxiros-xtipima4.jpgxiros-xtipima4.jpgxiros-xtipima5.jpgxiros-xtipima5.jpgxiros-xtipima6.jpgxiros-xtipima7.jpgΕλλάδα