Πολιτική

Τις τουρκικές υπερπτήσεις και την βεβήλωση της Αγίας Σοφιάς έφερε στο ευρωκοινοβούλιο η Ασημακοπούλου

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε δε την Ε.Ε. να δώσει την «δέουσα προσοχή» στην τακτική της Τουρκίας

Την αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας, τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας επισήμανε στο ευρωκοινοβούλιο η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου συνδέοντας τα φαινόμενα τουρκικής προκλητικότητας με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε δε την Ε.Ε. να δώσει την «δέουσα προσοχή» στην τακτική της Τουρκίας καθώς προσομοιάζει με την τακτική Πούτιν. «Γεγονότα όπως η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, δεν έρχονται ποτέ ως «κεραυνός εν αιθρία». Πάντοτε, προηγούνται κάποια «σημάδια». «Σημάδια» που πολλές φορές δεν θέλουμε να τα δούμε και ας είναι εμφανή και ξεκάθαρα. Μεγαλοϊδεατισμοί και αναθεωρητικές πρακτικές, απειλές και προκλήσεις, περιφρόνηση συνθηκών και παραβίαση κανόνων διεθνούς δικαίου, αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας, αιτήματα αποστρατικοποίησης, υβριδικές απειλές σε σύνορα γειτόνων, βεβηλώσεις μνημείων, όλα αυτά είναι «σημάδια»» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ««Σημάδια» που προϋπήρχαν της εισβολής Πούτιν και που πολλοί από εσάς, αξιότιμοι συνάδελφοι, είχατε εγκαίρως επισημάνει. Όπως και εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές έχουμε πολλές φορές επισημάνει, εξόχως ανησυχητικά «σημάδια» που προέρχονται από την Τουρκία».

Η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε συγκεκριμένα πως «την περασμένη εβδομάδα είχαμε «μπαράζ» υπερπτήσεων και εν μέσω του Αγίου Πάσχα, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου βεβήλωσης ενός κορυφαίου συμβόλου του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και μνημείου της UNESCO, της Αγίας Σοφίας με την καταστροφή, αυτήν τη φορά, της ιστορικής αυτοκρατορικής πύλης. Τα μάτια όλου του κόσμου βρίσκονται πάνω μας. Θέλουν να δουν εάν μάθαμε το μάθημά μας. Εάν, δηλαδή, πλέον δίνουμε την απαραίτητη … «προσοχή στα σημάδια». Ας μην τους απογοητεύσουμε».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική