1 Απριλίου 2020

Το άγριο μεθύσι του Κιμ Γιονγκ Ουν -Τι διέταξε τους αξιωματικούς του όταν τα «έτσουξε»

kim-14-12-708

Κάποιοι γελούν ασταμάτητα, άλλοι γίνονται ευσυγκίνητοι. Ομως, ακόμη και όταν μεθάει, ο Κιμ Γιονγκ-ουν δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανάγκασε αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων να ξενυχτήσουν, γράφοντας τις απολογίες τους για τις αποτυχίες του, όταν μέθυσε στην εξοχική βίλα του.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ιαπωνικό δημοσίευμα, και ο Κιμ Γιονγκ-ουν διέταξε μεγάλους σε ηλικία αξιωματικούς να βγάλουν χαρτί και στυλό και να γράψουν με λεπτομέρειες τις αδυναμίες τους ή μία απολογία. «Το γεγονός ότι κανένας σας δεν ήταν ικανός να φτιάξει έστω έναν στρατιωτικό δορυφόρο ισοδυναμεί με προδοσία», φέρεται να τους είπε.

Σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το UPI, ο Βορειοκορεάτης ήταν έξαλλος μαζί τους και τους διέταξε να μείνουν ξύπνιοι όλο το βράδυ για να γράψουν τις δηλώσεις του. Αλλά, το επόμενο πρωί, όταν ξύπνησε φάνηκε να μην ξέρει γιατί βρίσκονταν εκεί.

«Γιατί μαζευτήκατε εδώ;», τους ρώτησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Εκείνοι, ξέσπασαν σε κλάματα, κάτι που φάνηκε να ικανοποιεί τον δικτάτορα, ο οποίος τους επέτρεψε να φύγουν. «Ανακουφίστηκαν, γιατί νόμιζαν ότι θα καθαιρεθούν», είπε η πηγή του UPI.

Πάντως, αν αληθεύει το περιστατικό, δεν ήταν η πρώτη φορά που το παράκανε με το αλκοόλ. Τον Οκτώβριο, ο Κιμ Γιονγκ-ουν κόμπαζε στον πρώην σεφ του ότι έπινε 10 μπουκάλια Μπορντό σε ένα γεύμα.Διεθνή