15 Ιουλίου 2020

Το Επικρατείας της ΝΔ: Πικραμμένος, Γιαννάκου, Θεοδωρικάκος, Γεραπετρίτης και γυναίκα-έκπληξη στην 5η θέση

Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα παρουσιάζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών, σε μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος». Αναμένονται επίσης οι τελικές ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην πρώτη θέση θα βρίσκεται, ως γνωστόν, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, σε μια άκρως συμβολική κίνηση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των βουλευτικών εκλογών 2019. Ο πρώην ανώτατος δικαστικός του ΣτΕ διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός το κρίσιμο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012. Πριν από περίπου έναν χρόνο ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της Βουλής προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

Βρέθηκε στο μέσον της προσπάθειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμπλέξει πολιτικούς της αντιπάλους και με δάκρυα στα μάτια κατέρριψε με επιχειρήματα όσα του καταλογίζονταν. Πριν από λίγο καιρό η Δικαιοσύνη επικύρωσε την αναίτια ανάμειξή του και δικαίωσε τα όσα υποστήριξε ο κ. Πικραμμένος.

Γιαννάκου το Νο 2 στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μαριέττα Γιαννάκου. Πρόκειται για ένα στέλεχος που συμβολίζει την ψυχή της παράταξης, με μεγάλη ιστορία και έχοντας υπηρετήσει τη ΝΔ από διαφορετικές θέσεις. Είναι από τους πλέον φιλελεύθερους και ευρωπαϊστές πολιτικούς της ΝΔ. Με την επιλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τιμήσει την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια και να σηματοδοτήσει τη συνέχεια, την ενότητα και την προσήλωση της ΝΔ στις αρχές της.

Στην τρίτη θέση αναμένεται να βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος το 2015. Στη συνέχεια ανέλαβε θέση συμβούλου στο πλευρό του, όπου παραμένει ως σήμερα.

Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα βρίσκεται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρείται ένας από τους βασικούς συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ για θέματα της Δικαιοσύνης και ήταν ο βασικός διαμορφωτής της πρότασης της ΝΔ κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Γυναίκα… έκπληξη στη λίστα
Στην πέμπτη εκλόγιμη θέση ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εμπιστευτεί μια ακόμα γυναίκα, το όνομα της οποίας προτίμησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό. Πληροφορίες ανέφεραν ότι προέρχεται από τη νέα γενιά με ενεργό ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο, ως επικεφαλής εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, και οι συζητήσεις μαζί της συνεχίζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στις υπόλοιπες θέσεις του Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθούν στελέχη που θα προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, όπως αγρότες ή Έλληνες που θα εκπροσωπούν τους απόδημους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο CEO της Green Cola Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινωθεί.

Στην τελευταία, τιμητική, θέση, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.Πολιτική