15 Ιουλίου 2020

Το «ευχαριστώ» Χατζηδάκη στους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ

Με τη φωτογραφία ενός εναερίτη του ΔΕΔΔΗΕ να παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες, εν μέσω χιονοθύελλας, ανεβασμένος σε έναν στύλο της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε τα τελευταία 24ωρα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης η κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

«Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ιδιαίτερα τους εναερίτες, που κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης μέσα σε χιονοπτώσεις και ανεμοθύελλες. Φυσικά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να εξαφανίσουν ούτε την κακοκαιρία ούτε το πρόβλημα των χαμηλών επενδύσεων στο δίκτυο όλα τα τελευταία χρόνια. Η εγκατάλειψη του δικτύου για την οποία έχω μιλήσει από το καλοκαίρι και μου έλεγαν ότι καταστροφολογούσα έχει τις συνέπειές της και τις ζήσαμε», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει: «Η νέα διοίκηση ξεκίνησε τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού οι οποίες θα συνοδευτούν και από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εξευρεθούν περισσότερα κεφαλαία για επενδύσεις». «Πάνω απ’ όλα όμως», κατέληξε στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Χατζηδάκης, «πρέπει όλοι μας να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους για την υπερπροσπάθεια τους. Δεν πρέπει μόνο να ασκούμε κριτική, πρέπει όλοι μας όταν πρέπει να πούμε ένα “ευχαριστώ” να το λέμε χωρίς δισταγμό».

Οπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, την Τρίτη συνεχίστηκαν οι εργασίες για την αντιμετώπιση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στην περιοχή της Θήβας, σε εξέλιξη ήταν οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά Άσκρη και Νεοχώρι, στην περιοχή Αλιβερίου στην Άνω και Κάτω Σέτα και στα χωριά Παραμερίτες, Κρεμαστός και Μανίκια και στα χωριά του Κάβο Ντόρο νοτίως της Καρύστου Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό. Παράλληλα συνεχίζονταν οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προκύπτουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Λέσβο και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.Πολιτική