Πολιτική

To «Μένουμε Ευρώπη» που «έβαλε φωτιές» ανάμεσα σε Βενιζέλο και Διαμαντοπούλου

Αλυσίδα αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί μια εκδήλωση, με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;», θέμα «τις υποκλοπές, το Κράτος Δικαίου και τα δικαιώματα» και με «πρωταγωνιστές», αρχικά στο «επεισόδιο», τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αφορμή της δημόσιας κόντρας είναι προφανώς ο τίτλος της εκδήλωσης που παραπέμπει κατά πολλούς στο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και στο διχαστικό κλίμα εκείνης της περιόδου.

Για τον «τίτλο» της εκδήλωσης, στο πάνελ της οποίας συμμετέχουν εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι επίσης συνταγματολόγοι Ν. Αλιβιζάτος και Ξενοφών Κοντιάδης, εξέφρασε πρώτη τη διαφωνία της η πρώην Επίτροπος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου. Νωρίτερα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος αναφερόταν στην εκδήλωση (που διοργανώνει η Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου κα) και σημείωνε ότι δεν ρωτήθηκε για τον τίτλο.

Με μια αναλυτική ανάρτηση ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν ενοχλήθηκε από τον τίτλο και συνδέει το υπονοούμενο ερώτημα «Μένουμε Ευρώπη;» με «το αν το αξιακό και θεσμικό ζητούμενο της αντίδρασής μας του Ιουλίου του 2015, διατηρείται σε ισχύ και σήμερα». Η απάντησή μου – τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Βενιζέλος- είναι ότι προφανώς διατηρείται σε ισχύ και η  αντίδρασή μας, πάντως η δική μου, δεν ήταν ούτε συγκυριακή, ούτε φευγαλέα, ούτε μικροκομματική.

Μένουμε Ευρώπη

Την Πέμπτη 26/1 στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε διοργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών…

Posted by Evaggelos Venizelos on Monday, January 23, 2023

Κάθε άλλο παρά την ίδια άποψη είχε η Άννα Διαμαντοπούλου (επικεφαλής του Δικτύου Μεταρρυθμίσεων) η οποία απευθύνθηκε αμέσως με δική της ανάρτηση- απάντηση στην προαναγγελία της εκδήλωσης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Βαγγέλη εκπλήσσομαι και διαφωνώ για την επιλογή «υποστήριξης» ενός τίτλου που επαναφέρει ένα ζήτημα που δεν τίθεται από κανέναν πλέον. Ξέρεις καλά ότι μένει το σύνθημα όσο κι αν προσπαθήσεις να το αναλύσεις μετά. Η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! με παύλα και τέλεια».


diamans

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική