31 Οκτωβρίου 2020

Το μίνι διάλειμμα του Μητσοτάκη από τη Βουλή -Πήγε στην έκθεση για τον Μπεχράκη με τη σύζυγό του

kyriakos-mitsotakis-stin-ekthesi-mpexrakiΤην έκθεση με 70 από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του αξέχαστου Γιάννη Μπεχράκη στο ΚΠΙΣΝ επισκέφτηκε την Τρίτη το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, μετά την ομιλία του στη Βουλή και πριν από την ονομαστική ψηφοφορία, πήγε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να ξεναγηθεί στην έκθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του ξεναγήθηκαν στην έκθεση

Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες ο κορυφαίος φωτογράφος, που είχε βραβευθεί με Πούλιτζερ πριν φύγει στα 59 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο, κατέγραψε συγκλονιστικά γεγονότα, όπως συρράξεις στο Αφγανιστάν, την Αφρική, την Τσετσενία, την αραβική άνοιξη στην Αίγυπτο, την προσφυγική κρίση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε αρκετή ώρα μπροστά στη βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη με το προσφυγόπουλο στην αγκαλιά του διασώστη.

Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν στην έκθεση ο Θανάσης Σταυράκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo World και προϊστάμενος του φωτογραφικού τμήματος του Associated Press στην Αθήνα, η Γενική Συντονίστρια του Athens Photo World (APW) Χριστίνα Καλλιγιάννη και ο επιμελητής του APW, φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης.Πολιτική