20 Ιουνίου 2019

Το πόρισμα για τη μικρή Μελίνα επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη του πορίσματος-κόλαφο για τον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρος Ευαγγελάτος, υποστήριξε ωστόσο ότι δεν έχει γίνει κάποια πολιτική παρέμβαση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, σύμφωνα με το οποίο καταλογίζονται στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία»

Στο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καταλογίζεται επίσης «αμέλεια» σε μια καρδιολόγο και σε μια νοσηλεύτρια εξαιτίας της «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο Είδησεων, ο κ. Ευαγγελάτος μετά την σφοδρή αντιπαράθεση που προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη, τόνισε πως «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα».

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ’ οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματος μας» είπε, πρόσθεσε ωστόσο ότι «μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε».

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ’ ότι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της».

Απαντώντας για τον χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε, όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά τη εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image