30 Σεπτεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σήμερα και αύριο στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει σήμερα στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει και διπλωματικές συναντήσεις.

Στις ΗΠΑ ταξιδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα μιλήσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη απόψε και στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για τις δυτικές δημοκρατίες εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας, σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας και των συνόρων.

Επιπλέον αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ηγέτες και επενδυτές, ενώ θα δώσει και συνεντέυξεις σε δύο μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Τρίτη, θα συναντηθεί στις 17.30 (τοπική ώρα) με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με επικεφαλής αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και με την AIPAC

Στις 10.15 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας

Στις 12.30, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα προς τιμήν του που παραθέτουν Ομογενειακές οργανώσεις

Στις 16.00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σενεγάλης, Μακί Σαλ

τις 19.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα παρευρεθούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕΠολιτική