Ελλάδα

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» το Πανεπιστήμιο Αθηνών

ekpa660_0.png

Στο πλαίσιο της στήριξης των πανεπιστημίων της χώρας εν όψει της έναρξης των μαθημάτων για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε την Τρίτη με τον νέο πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς φέρεται να έδειξε την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΠΑ και ευρύτερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση: υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού, ασφυκτικές συνθήκες λόγω του αναμενόμενου κύματος μετεγγραφών στα κεντρικά ΑΕΙ. Τ

Την ίδια ώρα, ο κ. Φορτσάκης ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό για την έρευνα του ΣΔΟΕ που θα γίνει για τις χρηματικές κινήσεις και δραστηριότητες όλων των υπηρεσιών του ΑΕΙ, περιλαμβανομένων και των νοσοκομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», το ζήτημα των ελέγχων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς τα διακινούμενα κεφάλαια για τη λειτουργία τους (π.χ. αγορά εξοπλισμού) είναι πολύ μεγάλα.

«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την αύξηση της χρηματοδότησής μας» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Φορτσάκης, και πρόσθεσε ότι το ΕΚΠΑ θα προτείνει μέτρα ώστε να δημιουργηθεί το ευνοϊκό περιβάλλον για τους επιστήμονες και τους ερευνητές, σε μία προσπάθεια τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να καταφέρουν να αυξήσουν τους πόρους τους και να αξιοποιήσουν την περιουσία τους λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά και με όρους λογοδοσίας και διαφάνειας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα